Paraden

1012176_590388574334659_1340967898_n-2Vad är en Pridefestival utan en Parad?
Sedan 2007, när vi startade upp Sundsvall Pride, har Paradens väg varierat från år till år. Årets Paradvägen kommer du att hitta längst ner på denna sida så snart den är fastställd av alla berörda parter.

Vem får delta i Paraden?

Alla får delta i Paraden, så länge en delar värderingar som de mänskliga rättigheterna.

Vi som önskemål att de sektioner/grupper av olika de slag (fackförbund, politiskt parti, företag, föreningar eller liknande) anmäler sitt deltagande. Detta för att vi ska kunna planera plats i Paraden.
Som privatperson behöver inte anmäla ditt deltagande, du kan gå med vart du vill i tåget, byta plats under paradens gång, kliva av och kliva på!

Privatpersoner – Ingen anmälan behövs.
Grupper – Anmälningstiden för grupper var 6 juli. För att gå med som grupp/sektion i paraden går det bra att komma direkt vid uppställning 12:30 eller ringa oss, så ska vi lösa Ert deltagande. Paraden: Morgan, 0732-300 147

Eventuella frågor kring paraden, kontakta oss via mail: info@sundsvallpride.se

Lite ordning och reda

Var deltagare i Paraden ansvarar helt och fullt för sina handlingar. Vi har några punkter som vi vill lyfta:

  • Visselpipor, trummor eller andra saker som låter väldigt mycket, så kan det vara jobbigt för andra Parad-deltagare, exempelvis barn. Så ta det lugnt när du väsnas.
  • Vissa personer anser det stötande när för mycket hud exponeras. Så undvik alltför avslöjande kläder, eller brist av kläder. Det är dock en festival och Parad för alla. Det är därmed bra om så många som möjligt kan känna att de kan delta.
  • Det är gällande alkohollagstiftning som gäller. Med andra ord; det är inte tillåtet att dricka medtagna alkoholhaltiga drycker i Sundsvalls centrum. Den lagen kommer ordningsmakten att hålla hårt på. Detta gäller så väl i Hamnträdgården som under Paraden.
  • Budskap via skyltar, banderoller eller de ljud som kommer ur munnen skall vara positiva, fokusera gärna på glädje och kärlek. Som arrangör ger vi oss rätten att avlägsna budskap som vi inte finner lämpade.

Paraden 2017  –  Lördag den 8 juli

12.30  Uppställning av Paraden  –  Anmälda grupper
13.00  Uppställning av Paraden    Privatpersoner
14.00  Paraden startar

Paraden 2017 kommer att ha denna sträckning:

Uppställning vid Kolvägen/Stuvarvägen.
Stuvarvägen – Storgatan – Strandgatan – Trädgårdsgatan – Tullgatan – Köpmangatan – Skolhusallén – Kyrkogatan  – Varvsgränd – Storgatan – Hamnträdgården.

Skulle det vara något som du undrar över, tveka inte, ta kontakt så svarar vi så snart vi har möjlighet! E-post: info@sundsvallpride.se