Ann-Christine Ruuth

Gud ❤ trans = sant!

Har Gud verkligen skapat transpersoner? Är inte trans bara en livsstil som kan väljas bort? Och kan Gud verkligen älska en transperson? Det här är frågor som Ann-Christine brottats länge med innan hon tog steget och blev sig själv.

Fram till 60 års ålder var hon känd som Åke och kyrkoherde och chef i Teleborgs församling i Växjö. Det vållade stor uppmärksamhet när hon berättade att hon nu ville leva som Ann-Christine. Med humor och värme berättar hon om vägen till Ann-Christine, vad som menas med en transperson, om varför vi skrattar åt en karl i klänning men inte åt en kvinna i kostym och om normerna som styr våra liv. Du får också veta hur transpersoner vill bli bemötta och hur en arbetsplats kan bli mer välkomnande för transpersoner.

Välkommen till en spännande föreläsning som egentligen handlar om att få vara sig själv och tillåta andra att vara det också. Ann-Christine Ruuth föreläser och fortbildar företag och församlingar över hela landet. För något år sedan gav hennes dotter Ester ut boken ”Min pappa Ann-Christine” vilket bland annat ledde till att de båda hamnade i TV hos Skavlan och till SVT dokumentären ”Vägen till Ann-Christine”.

När?
Söndag 1 juli, kl. 13.00

Vart?
Kyrkans hus, Floragatan 4